Arama

Türkiye’den soydaş yazarlara destek

Türkiye’de faaliyet yürüten Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, soydaş yazarlara destek veriyor

05/03/2024 21:00 | Son Güncelleme : 06/05/2024 06:30 | Okunma Sayısı : 59 | Coşkun Tağa


Türkiye’den soydaş yazarlara destek

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde faaliyet yürüten Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı soydaş topluluklar tarafından kaleme alınan eserleri destekliyor.

Soydaş Edebiyatı Destek Programı (SEDEP) kapsamında verilecek desteklerde yazım, çeviri, baskı, tanıtım ve dijital yayın desteği bulunuyor. Program ile soydaş toplulukların edebi ve kültürel gelişimleri desteklenirken, ortaya çıkmış olan birikimlerin ise dünyaya tanıtılması amaçlanıyor.

Öte yandan SEDEP kapsamında verilecek destekler sayesinde, tarihi ve kültürel bağlarımızın bulunduğu soydaş toplulukların yaşadıkları coğrafyalarda karşılıklı kültürel etkileşimin artması ve gelişmesi ön planda tutuluyor.

Destek programına yurtdışında bulunan veya faaliyet gösteren soydaş yazar, şair, edebiyatçı, halk sanatçısı, akademisyen ve üniversiteler ile yayıncılık belgesine sahip diğer kâr amacı gütmeyen tüzel kişiler başvurabiliyor.

Programa ilgi duyan adayların başvurusu ise 5 Ocak 2024 ila 5 Nisan 2024 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Programa başvurmak ve ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin https://sedep.ytb.gov.tr/ sitesini ziyaret etmeleri gerekiyor.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Kış hastalıkları, geçmeyen öksürük... Baş etmek için bu yöntemi deneyin!

Kış hastalıkları, geçmeyen öksürük... Baş etmek için bu yöntemi deneyin!

Mevsim değişikliği ile birlikte artış yaşanan hastalıkların başında öksürük geliyor. Her yaş grubunda sıkça görülen inatçı öksürüğün çaresi mümkün. İşte o yöntemler...

5 ay önce
Hakan Fidan'dan Brüksel'de diplomasi trafiği!

Hakan Fidan'dan Brüksel'de diplomasi trafiği!

Bakan Hakan Fidan, Brüksel'de bugün yapılacak olan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile bir araya geldi.

5 ay önce
Antalyalının yazı bitmiyor! Kasım ayında sörf yaptılar

Antalyalının yazı bitmiyor! Kasım ayında sörf yaptılar

Antalya’nın Alanya ilçesinde sahile inen bir grup, 24 derece sıcaklığındaki denizde 6 saat boyunca sörf yaparak denizin tadını çıkardı.

5 ay önce
Yorumlar

ad image