Arama

Aydınlı şair ve yazarlar kültür gezisi başlattı

Aydınlı şair ve yazarlar, kentin kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla gezi düzenledi

20/03/2024 07:45 | Son Güncelleme : 06/05/2024 03:05 | Okunma Sayısı : 83 | Coşkun Tağa


Aydınlı şair ve yazarlar kültür gezisi başlattı

Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği tarafından 16 Mart 2024 tarihinde kültür gezisi gerçekleştirildi. Aydın’ın kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen geziye birçok Aydınlı şair ve yazar katıldı.

Gezinin ilk durağı şehitlik

Dernek Başkanı Şükrü Öksüz’ün önderliğinde gerçekleşen gezinin ilk durağı Aydın’ın Umurlu ilçesinde yer alan Çayyüzü Şehitliği oldu. Şehitlerin anılması sonrasında bir açıklamada bulunan Şükrü Öksüz “Çayyüzü Şehitliği, Türkiye Cumhuriyetinin ilk şehitliğidir. Bu şehitlik, Kurtuluş Savaşı devam ederken Yörük Ali Efe’nin isteğiyle 1920 yılında yapılmış. Bu nedenle bu şehitliğin önemi çok büyük. Sadece Aydın’ın değil Türkiye’nin gündeminde olması gerekiyor.” dedi.

DSC_0430.JPG IMG_20240318_072259-i65fa9a7d8f47d.jpg

“Tarihe yolculuk yaptık”

Osmanlı Devletinin işgali sonrasında Türkiye’de başlatılan kurtuluş savaşında Aydın’ın Yunan tarafından işgal edildiğini ve Yörük Ali Efe’nin Aydın’ın kurtuluşunda önemli yeri olduğunu hatırlatan Öksüz, sözlerine “Gezimizin ikinci durağı Yenipazar ilçemizde bulunan Yörük Ali Efe’nin mezarı ve müzeye dönüştürülen evi oldu. Gezimize katılan dernek üyelerimizle Yörük Ali Efe’yi hem mezarı başında andık hem müzeyi gezdik. Bir anlamda tarihe yolculuk yaptık.” şeklinde konuştu.

DSC_0551.JPG IMG_20240318_072442-i65fa9aa5ce20e.jpg

Gezinin bir diğer durağı Bozdoğan’ın Amasya mahallesi oldu. Mahalle muhtarı Bilal Fidan’ın karşıladığı şair ve yazarlar mahalle meydanında kendileri için hazırlan alanda kısa bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında geziye katılan şairler şiirlerini seslendirirken saz sanatçısı Ahmet Pehlivan’ın yorumladığı zeybek türküleri büyük alkış aldı.

DSC_0576-i65fa9b0399ecd.jpg

“Dünyanın sekizinci harikasını gezdik”

Aydınlı şair ve yazarların katıldığı gezinin son durağı 1958 yılında Adnan Menderes’in başbakanlığı döneminde Bozdoğan ilçesinde hizmete açılan Kemer Barajı oldu. Baraj havzasında bulunan ve 2017 yılında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun turizme kazandırdığı Arapapıştı Kanyonuna gittiklerini ifade eden dernek başkanı Şükrü Öksüz, “Arapapıştı Kanyonu Aydın’ın doğal güzelliklerinden yalnızca birisi. Ki burası dünyanın sekizinci harikası. Herkesin görmesi lazım. Ayrıca Kanyon bölgesinde Pers dönemine ait kaya mezarları da bulunuyor. Büyük İskender döneminin de izlerini taşıyor. Bizans ve Roma dönemine ait kalıntılar da mevcut bu bölgede. Burası görülmeye ve keşfedilmeye değer bir yer.” ifadelerini kullandı.

arapapisti_kanyonu-4-2-i65fa9bcc3036e.jpg

Öksüz, herkesi Aydın’ı keşfetmeye çağırdı

Gerçekleşen geziye ilişkin de bir açıklama yapan Öksüz, herkesi Aydın’ın güzelliklerini keşfetmeye çağırdı. Aydın’ın tarihin her döneminde ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Öksüz, seyyah Süleyman Çelebi’nin ise Aydın için “Dağlarından yağ, ovalarından bal akan şehir” dediğine dikkat çekti.

Öksüz, açıklamasının devamında geziye katılan dernek üyelerine ve ulaşım desteği veren Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’a teşekkür ederek kültür gezilerinin devam edeceğini bildirdi.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Kış hastalıkları, geçmeyen öksürük... Baş etmek için bu yöntemi deneyin!

Kış hastalıkları, geçmeyen öksürük... Baş etmek için bu yöntemi deneyin!

Mevsim değişikliği ile birlikte artış yaşanan hastalıkların başında öksürük geliyor. Her yaş grubunda sıkça görülen inatçı öksürüğün çaresi mümkün. İşte o yöntemler...

5 ay önce
Hakan Fidan'dan Brüksel'de diplomasi trafiği!

Hakan Fidan'dan Brüksel'de diplomasi trafiği!

Bakan Hakan Fidan, Brüksel'de bugün yapılacak olan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile bir araya geldi.

5 ay önce
Antalyalının yazı bitmiyor! Kasım ayında sörf yaptılar

Antalyalının yazı bitmiyor! Kasım ayında sörf yaptılar

Antalya’nın Alanya ilçesinde sahile inen bir grup, 24 derece sıcaklığındaki denizde 6 saat boyunca sörf yaparak denizin tadını çıkardı.

5 ay önce
Yorumlar

ad image