Arama

Özbekistan'da bayraklar altında rüya gibi düğün

Türkiye’nin deneyimli gazetecilerinden Coşkun Tağa, Aydın’ın Didim ilçesinde tanıştığı Özbekistanlı gazeteci Nazira Boymurodova ile evlendi

05/03/2024 09:51 | Son Güncelleme : 05/05/2024 20:54 | Okunma Sayısı : 83 | Coşkun Tağa


Özbekistan'da bayraklar altında rüya gibi düğün

Türkiye’nin Aydın vilayetinde yaşayan 44 yaşındaki deneyimli gazeteci ve şair Coşkun Tağa, Türkiye’de tanıştığı 43 yaşındaki Özbekistanlı gazeteci ve şair Nazira Boymurodova ile 14 Ocak 2024 tarihinde evlendi.

Coşkun ve Nazira çiftinin Özbekistan’da gerçekleştirdiği düğüne medya, sanat ve edebiyat dünyasından çok sayıda davetli katıldı. İki Türk devletinin bayraklarının sergilendiği düğünde damat ve gelin salona ellerindeki bayraklar ile girdi. Oldukça renkli geçen düğüne ve evliliklerine ilişkin düşüncelerini paylaşan Coşkun Tağa, Azerbaycanlı gazeteci Samir Aslan’a özel açıklamalarda bulundu.

Salona Giriş IMG_2933-i65e710aa6a853.jpg

“Nasıl âşık olduğumuzu anlamadık”

İlk tanıştıklarında Nazira Boymurodova’ya hayranlık duyduğunu belirten Coşkun Tağa, “Aklımızda aşk, evlilik gibi hiçbir şey yoktu. Nazira ile sadece arkadaş idik. Nasıl âşık olduğumuzu anlamadık. Kendimizi bir anda aşkın içinde bulduk. Düşünmeye vaktimiz bile olmadı. Allah ol dedi, oldu. Başka açıklaması yok.” dedi.

“Bizi sevgili ilan ettiler”

Türkiye’nin Aydın vilayetinde faaliyet gösteren “Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği” üyesi Coşkun Tağa, Nazira Boymurodova ile Türkiye’de tanıştıklarını belirttiği açıklamasında “Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği olarak 7-10 Eylül 2023 tarihlerinde Aydın’ın Didim ilçesinde Uluslararası Şiir, Müzik, Kültür ve Sanat Festivali gerçekleştirdik. Nazira hanım ile bu festivalde tanıştık, arkadaş olduk. 17’ncisini gerçekleştirdiğimiz bu festivalde gerek Türkiye’den gerek Türkiye dışından gelen birçok katılımcı, bizi birbirimize yakıştırmıştı. Hatta sevgili ilan edenler olmuştu. Oysa aramızda hiçbir şey yoktu. Sadece arkadaştık.” diye konuştu.

Festival süresince kendilerine “Birbirinize çok yakışıyorsunuz. Bu kızı kaçırma ya da bu oğlanı kaçırma” gibi sözlerin söylendiğini ifade eden Coşkun Tağa, “Aramızda bir şey olmadığı için bu tür sözleri, ilk başlarda çok önemsemedim. Ancak festivaldeki katılımcılar tarafından bu yakıştırmalar devam ettikçe bu işte bir iş var dedim. Bunca insan nasıl olur da hem bana hem Nazira hanıma hep bir ağızdan aynı şeyi söyleyebiliyor dedim.” diyerek şaşırdığını dile getirdi.

“Seni kaderine terk etmeyeceğim” dedi, kaderi oldu

Sözlerine, festival süresince birbirlerine destek olduklarını ifade ederek devam eden Tağa, açıklamasında “Nazira hanımın gazeteci olduğunu öğrendim. Bu nedenle festival boyunca mesleki dayanışma içinde olduk.” ifadelerine yer verdi. Bunun yanı sıra festivalde zaman zaman dertleştiklerini kaydeden Tağa, Boymurodova’ya “Seni kaderine terk etmeyeceğim.” dediğini lakin kaderinin, Boymurodova ile birleştiğine dikkat çekti.

 04 1705583330398-01-i65e712ee7c81a.jpg

“Kendimizi aşkın içinde bulduk”

Festivalin sona ermesinin ardından Nazira Boymurodova ile birlikte Didim’den Aydın’a gittiklerini söyleyen Coşkun Tağa, “Nazira hanım, Türk ve Dünya Ozanlar Ocağının Özbekistan Başkanı. Ocağın Aydın başkanı ile görüşmek için Aydın’a gideceğini söylemişti. Ben de kendisine birlikte gidebiliriz dedim ve birlikte Aydın’a gittik. Aydın’da olduğu süre içerisinde Nazira hanıma refakat ettim. Aydın’ı tanıtıp, gezdirdim. İşte ne olduysa bu süreçten sonra oldu. Kendimizi bir anda aşkın içinde bulduk lakin adını koyamıyorduk.” ifadelerini kullandı.

“Kahvaltıya gittik, evlilik kararı alarak döndük”

Didim’de festivalde tanıştıkları Sebahattin ve Fatma Yaldız çiftinin davetlisi olarak Aydın’ın Yenipazar ilçesindeki bir dağ köyüne kahvaltıya gittiklerini ifade eden Coşkun Tağa, “Sebahattin ve Fatma Yaldız çifti bizi birbirimize çok yakıştırıyordu. Davetlisi olarak gittiğimiz o kahvaltı sonrasında güzel vakit geçirdik. O gün adını koyamadığımız yakınlığın aşk olduğunu fark ettik. Ve kahvaltıya gittiğimiz o dağ köyünden evlilik kararı alarak döndük.” dedi.

“Ailem mutlulukla karşıladı”

Evlilik kararı aldıktan sonra Nazira Boymurodova’yı ailesiyle tanıştırdığını söyleyen Tağa, “Allah razı olsun ailem evlilik kararımızı mutlulukla karşıladı. Ancak eşimin vizesiz seyahat süresi bitmek üzereydi ve ülkesine geri dönmesini istemiyordum. Seyahat süresi bitmeden nikâh kıyarsak belki Türkiye’de kalır diye düşündüm ama nikâh belgelerini hazırlayana kadar Nazira hanımın seyahat süresi bitti; bu nedenle nikâh başvurusu yapamadık. Eşimin mecburen Özbekistan’a dönmesi gerekiyordu. Ben de onunla Özbekistan’a gittim ve nikâh işlemlerini Özbekistan’da başlattık.” diye söyledi.

“Annemin ölüm yıl dönümünde nikâh kıydık”

Nikâh işlemlerine Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te hız verdiklerini belirten Coşkun Tağa, nikâh tarihlerinin bir anlamı olduğunu dile getirdiği açıklamasında “Taşkent’te yeniden evlilik evrakları hazırlayıp nikâh başvurusu yaptık. Buradaki nikâh dairesi de kural gereği bir ay sonrasına yani 13 Kasım 2023 tarihine nikâh günü verdi. Ben de annemin ölüm yıl dönümü olan 14 Kasım’ın nikâh günümüz olmasını rica ettim ve 14 Kasım 2024 tarihinde nikâhlandık. Annemin öldüğü günden bu yana her 14 Kasım bizim için hüzün yıl dönümü idi. Artık 14 Kasım sadece hüzün yıl dönümü değil mutluluğumuzun da yıl dönümü olacak.” sözlerini kullandı.

“14 Ocak’ta dünya evine girdik”

Yaşadıkları sürecin sonunda 14 Ocak 2024 tarihinde dünya evine giren Coşkun ve Nazira çiftinin düğünü Özbekistan’da gerçekleşti. Türkiye ve Özbekistan bayraklarıyla salona giren çiftleri ise davetliler karşıladı. Gerçekleşen düğüne ilişkin duygularını paylaşan Tağa Özbekistan adetleriyle düğün yaptıklarını ifade belirterek “Ata yurdumuz Özbekistan’da düğünümüzü gerçekleştirdik. Rüya gibi bir düğün oldu. Hayatımın en heyecanlı anlarına şahit oldum. Özellikle iki Türk bayrağının gölgesinde gerçekleşen düğünümüzde gurur ile heyecanı bir arada yaşadım. Başta ailelerimiz olmak üzere bize bu süreçte her daim destek olan ve bu gururu yaşatan dostlarımıza minnettarız. Düğünümüze katılarak bizi onurlandıran misafirlerimize ve duaları ile bizi yalnız bırakmayan yarenlerimize de müteşekkiriz.” diyerek mutluluklarını paylaştı.

04 IMG_3035-i65e72a8b826c3.jpg

“Gönül köprüleri kurmak istiyoruz”

Birlikteliklerini Allah’ın bir mucizesi olarak gördüklerini söyleyen Tağa, Nazira Boymurodova ile gerçekleştirdiği evliliğin sıradan bir evlilik olmadığını ifade ederek şunları kaydetti: “Aşkımız bir mucize gibi hayatımıza girse de evlilik sürecinde birçok zorlukla karşılaştık. Çok şükür sürecin sonunda gerçekleştirdiğimiz düğünle mutluluğumuzu taçlandırdık. Bundan böyle hem aile hem köprü olacağız. Ana yurdumuz ile ata yurdumuz arasında gönül köprüleri kurmak için çaba sarf edeceğiz. Bu nedenle sorumluluğumuz her zamankinden daha fazla olacak.” diye belirtti.

Anne babalarının en büyük arzusunu gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Tağa, “Keşke bu mutlu günümüzü rahmetli anam ve eşimin rahmetli babası görseydi. Lakin onların en büyük arzusunu gerçekleştirdik. Şükürler olsun. Allah ana babamıza rahmet eylesin. Sağ olan büyüklerimizi de Allah başımızdan ayırmasın. Bize, onlara layık olmamızı ve onlara layık nesiller yetiştirmemizi nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

“Hayalim Türk ülkelerine gitmekti”

Çocukluk hayallerinin gerçekleştiğini söyleyen Tağa, “Çocukluğumdan bu yana hep bir Türk ülkesine gitmek istemiştim. Evlilik vesilesiyle ilk yurt dışı seyahatimi Özbekistan’a yapmış oldum. Hem çocukluk hayalim gerçekleşmiş hem evlilik yapmış oldum. Özbekistan’da bulunduğumuz süre içerisinde de sınır ülkeleri Kazakistan ve Tacikistan’a gittik. İnşallah diğer Türk ülkelerine de gitmek nasip olur. Ki Nazira hanımın Türk dünyasına yönelik çalışmaları var. Bundan böyle Türk dünyasıyla yakın temaslarımız olacak.” sözlerini kullandı.

01 IMG_20240116_120916-i65e711a74ce92.jpg

“Türkiye’de de düğün yapacağız”

Türkiye’ye döndükten sonra Aydın’da köy düğünü yapmak istediklerini söyleyen Coşkun Tağa, “Türkiye’de düğün yapıp, sevincimizi oradaki dostlarımızla da paylaşmak ve düğünümüzde Özbekistan adetlerine yer vermek istiyoruz. Özbekistan ve Türkiye arasında ilk köprüyü bu şekilde kurmak istiyoruz. İnşallah Türkiye’deki düğünümüzle bu niyetimizi gerçekleştirmiş olacağız.” şeklinde konuştu.

“Ganire Paşayeva davetlimiz olacaktı”

Öte yandan 28 Eylül 2023 tarihinde vefat eden Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’yı da açıklamasında yer veren Coşkun Tağa, “Allah rahmet eylesin. Ganire hanım bizim dostumuzdu. Evlilik kararı aldığımız tarihlerde vefat ettiği için kararımızı alenen ilan etmedik. Keşke o da bugün aramızda olsaydı. O hayatını Türk dünyasına adayan biriydi. Eminim evliliğimize çok sevinirdi. Ki hayatta olsaydı davetlimiz olacaktı.” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Azerbaycanlı şairler: Bu evlilik Türk dünyasına bir hediyedir

Öte yandan Türk dünyasından katılım sağlayan davetlilerin olduğu düğünde Azerbaycanlı şairler Elsever Beydemir ve Ali Nasırlı’nın yorumladıkları şiirler, yeni çiftlerin duygularına tercüman oldu. Düğünde söz alan şair Elsever Beydemir, herkesin Türk dünyasının birlik beraberliği için çalışması gerektiğini söylediği konuşmasında “Coşkun bey ve Nazira hanımın evliliği Türk dünyasına bir hediyedir. Allah dostlarımızı mesut etsin. Bu vesileyle düğüne katıldığım için çok memnunum.” dedi. Şair Beydemir, konuşmasının devamında Hüseyin Parlakdemir’e ait olan Cennetim Olur Musun başlıklı şiiri Coşkun Tağa adına ve Nazira Boymurodova’ya hitaben seslendirerek Tağa’ın hislerine tercüman oldu.

Elsever Beydemir DSC_7764-i65e70f55baef0.jpg

Şair Ali Nasırlı ise Coşkun ve Nazira çiftine mutluluk dilediği konuşmasında tek millet, tek ruh, tek yürek, tek vatan vurgusu yaptı. Türk dünyasının bir bütün olduğunun altını çizen şair Nasırlı, “Coşkun bey de Nazira hanım da Türk milletinin evladıdır. İkisini de içtenlikle kutluyorum.” dedi. Nasırlı’nın konuşmasının sonunda okuduğu şiirler ise yeni çiftleri duygulandırdı.

Ali Nasırlı IMG_3022-i65e70fad3601d.jpg

Gazetecilerden tebrik mesajı

Özbekistan’ın usta gazetecilerinin katıldığı düğünde söz alan gazeteci ve televizyon programcısı Nodira Alimova, Coşkun ve Nazira çiftinin Özbekistan için önemli sayılan bir gün olan Vatan Savunucuları Gününde evlendiğine dikkat çekti. Bu nedenle çifte kutlama yapıldığını ifade eden Alimova, Coşkun ve Nazira çiftinin kaderlerinin birleşmesini Allah’ın bir lütfu olduğunu belirtti. Boymurodova’yı kızı gibi gördüğünü söyleyen Alimova, konuşmasının devamında “Bugün çok heyecanlıyım. Kızım gelin oluyor. Kızımı oğlumuz Coşkun’a emanet ediyorum. Allah her iki evladımıza aile saadeti versin.” diye konuştu. Nazira Boymurodova ile uzun yıllar televizyon kurumunda birlikte çalıştığını hatırlatan Alimova, sözlerinin devamında “Nazira, yetenekli bir gazeteci. Hayatta birçok şeyi başardı. İnşallah bundan sonraki hayatında da başarılı olur.” diyerek temennilerini iletti.

Nodira Alimova IMG_20240116_143004-i65e7023e90539.jpg

Düğüne Özbekistan’ın önde gelen yapımcı ve yönetmenlerinden Qadriyat Film Direktörü Ma’ruf Hasanov da katıldı. Coşkun ve Nazira çiftinin resmi nikâhlarının şahidi olduğunu hatırlatarak konuşmasını başlatan Hasanov, Özbekistanlı ve Türkiyeli iki gazetecinin evliliğinin uluslararası gazetecilik açısından önemli bir başarı olduğunu söyledi. Sözlerine devam eden Hasanov, “Bizler Türki milletleriz. Özbekistan ve Türkiye kardeştir. Türk milleti olarak büyük bir milletiz. Gerçekleşen bu evlilik ise büyük milletimiz adına sizlere sorumluluk yüklüyor. Örnek bir aile olmanızı ve renkli bir hayatınızın olmasını Allah’tan diliyorum.” ifadelerini kullanarak yeni çiftleri kutladı.

Ma'ruf Hasanov DSC_7591-i65e70324417f2.jpg

Özbekistanlı şarkıcılar eserlerini Coşkun ve Nazira çifti için seslendirdi

Düğünde sahne alan Özbekistan’ın tanınan sanatçılarından Uluğbek Hamroyev, gazeteci dostlarına mutluluk dilediği konuşmasında “Sizleri canı gönülden tebrik ediyorum. Allah beşik toylarınızı da görmeyi nasip etsin.” dedi. Konuşmasının ardından sahneye çıkan Hamroyev, şarkılarını Coşkun ve Nazira çifti için seslendirdi. Hamroyev’in gösterdiği canlı performans ise büyük beğeni topladı.

Ulugbek Hamroyev DSC_7504-i65e70ad0d4a5e.jpg

Özbekistan’da yaşayan Başkırt Türklerinden sanatçı Minsulu Kuliyeva ise seslendirdiği eseriyle düğüne masalsı bir hava katarken “Bu iki gencin yakın arkadaşı olduğum için çok mutluyum.” diyerek başladığı konuşmasında yeni evlenen çiftlere sonsuz sağlık ve mutluluk diledi. Ardından seslendirdiği eserleriyle düğüne masalsı bir tat veren Kuliyeva, ailesi ve Başkırt Türkleri adına Coşkun ve Nazira çiftine mutluluk diledi.

Minsulu Kuliyeva DSC_7306-i65e70ecd6f2f4.jpg

Gelin selamıyla tebrik ettiler

Taşkent vilayetinde faaliyet gösteren Navroz Folklor Ekibi düğünde çeşitli gösteriler yaptı. Özbekistan’ın milli geleneklerinden ‘gelin selam’ gösterisi de yapan grup üyeleri Coşkun ve Nazira çiftine “Kalplerini birleştiren bu iki gence Allah kalp sağlığı versin. Bir ömür mutlu olsunlar.” diyerek tebriklerini sundular.

Taşkent Navroz Folklor Ekibi 28 IMG_2951-i65e70a2e0cb99.jpg

Özbekistan’ın Cizzak vilayetinde gerçekleşen düğüne konuşmacıların yanı sıra gazeteciler Latofat Jo’raboyeva, Sultonboy Dehqonov, Kamola Ismoilova ve Visola Qarshiboyeva, şair Zilolabonu Xoliqova, Tacik Milli Medeni Merkezi Başkanı Orzigul Abdurahmanova ailesi, Ahıska Türklerinden Abdumannon Raxmonov ailesi, Karakalpak Türklerinden ozan Azada Qarlibaeva ve Özbekistan’ın ödüllü ozanlarından Usmonjon Abdullaev ile çok sayıda davetli katıldı.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Özbekistan'da bayraklar altında rüya gibi düğün

Özbekistan'da bayraklar altında rüya gibi düğün

Türkiye’nin deneyimli gazetecilerinden Coşkun Tağa, Aydın’ın Didim ilçesinde tanıştığı Özbekistanlı gazeteci Nazira Boymurodova ile evlendi

2 ay önce
Yorumlar

ad image