Arama

Arıcan, TYB Genel Başkanlığına yeniden seçildi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan genel başkanlığa yeniden seçildi

27/03/2024 06:00 | Son Güncelleme : 06/05/2024 08:38 | Okunma Sayısı : 58 | Coşkun Tağa


Arıcan, TYB Genel Başkanlığına yeniden seçildi

TYB’nin 23 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirdiği 23. Genel Kurulunda yapılan oylama sonucunda Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, genel başkanlığa yeniden seçildi. Öz-Sağlık İş Sendikası toplantısı salonunda gerçekleşen genel kurulda divan başkanlığına Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, başkan yardımcılığına Mehmet Sait Uluçay, kâtip üyeliğe ise Hacı Mahmut Erdemir seçildi.

Doğan: TYB kültür-sanatta irfan sofrası açtı

Bir süredir hastanede tedavi gören TYB kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’ın gönderdiği mesajın okunmasıyla başlayan genel kurulda Doğan düşüncelerini paylaştı. TYB’nin kurulduğu günden bu yana tüm olumsuzluklara, hatta darbelere rağmen varlığını sürdürdüğünü ifade eden Doğan, TYB’nin kültür-sanatta bir irfan sofrası açtığını öne sürdüğü mesajında “Bu sofradan herkes istifade etmiştir. Biz kimseyi ayırmadık. Üye olanı da olmayanı da TYB’nin sofrasında yararlanmak isteyen herkese fırsat verdik. Bununla birlikte TYB, kendini devamlı geliştirerek, ilkelerinden ve inandığı değerlerden taviz vermeden çok büyük ve etkileyici faaliyetlere imza attı. Bu anlamda, 46 yıllık geçmişi ile varlığını devam ettiren sayılı kurumlarından biri olmuştur.” dedi.

Arıcan: Tüm faaliyetlerimiz gönüllülük üzerine

Protokol konuşmalarıyla devam eden genel kurulda söz alan TYB Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “Bizler, D. Mehmet Doğan ağabeyimizin öncülüğünde kurulmuş olan kültür-sanat ve fikir faaliyetinde bulunan bu kuruluşun devam etmesini sağlıyoruz. Zira TYB demek Mehmet Doğan demek, Mehmet Doğan demek ise TYB demektir. Bunun yanı sıra TYB’nin gönüllü bir kuruluş olduğuna vurgu yapan Arıcan, “Dünyada kültür faaliyetleri iki yoldan gerçekleştiriliyor. Birincisi devlet destekli, ikincisi de gönüllülük esasıyla. Biz tüm faaliyetlerimizi gönüllülük üzerine yapıyoruz. Elbette milli yapıyı, milli kültürü, milli şuuru ayakta tutmak kolay değil. Faaliyetlerimizi işbirliği yaptığımız sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz projelerle yürütmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

TYB olarak uluslararası projelerde de yer aldıklarını belirten Arıcan, son olarak Mehmet Akif Ersoy’un doğumunun 150’nci yıl dönümü nedeniyle 22-24 Kasım’da Özbekistan’ın Buhara şehrinde, 27-28 Kasım’da Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de ve Kosova’da bilgi şölenleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Protokol konuşmalarından sonra, gerçekleşen genel kurulda Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan genel başkanlığa yeniden seçilirken tüzük değişikliği ve üye aidatlarının günün şartlarına göre güncellenmesi görüşülerek karara bağlandı.

Genel Kurul sonrasında teşekkür konuşması yapan TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “Türkiye Yazarlar Birliğinin yönetimlerinde bulunmuş değerli arkadaşlarıma, 22. dönemde birlikte görev yaptığımız dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Malumları olduğu üzere bu tür görevler önemli olduğu kadar zor görevler. Çıtayı hep daha yukarı taşımak gerekiyor. Şu ana kadar kuruluş felsefesindeki istikametini bozmadan yoluna devam eden TYB bundan sonra da aynı kararlılıkla faaliyetlerini sürdürecektir.” şeklinde konuştu.

Gerçekleşen genel kurul sonucuna göre TYB’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluşuyor.

Yönetim Kurulu Asil Üyeler

  1. Prof. Dr. Musa Kazım ARICAN
  2. Öğr. Gör. Tarkan ZENGİN
  3. Doç. Dr. Muhammed Enes KALA
  4. Mehmet KURTOĞLU
  5. Dr. Öğr. Üyesi Mehmet TUĞRUL
  6. Ali KILCI
  7. Emin GÜRDAMUR
  8. Prof. Dr. Ali Osman KURT
  9. Prof. Dr. Hasan Yücel BAŞDEMİR
  10. Prof. Dr. Münire Kevser BAŞ
  11. H. Mahmut ERDEMİR

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler

  1. Dr. Yahya AYDIN
  2. Mehmet Nezir GÜL
  3. Celil GÜNGÖR
  4. İlhan İŞMAN
  5. İsmail BOZKURT
  6. Mehmet AYCI
  7. Mehmet Emin GENÇ
  8. Osman ÖZBAHÇE
  9. Ülkü ÖNAL
  10. Dr. Öğr. Üyesi Nuri SALIK
  11. Salih Cenap BAYDAR

Denetleme Kurulu Asil Üyeler

  1. Ahmet Fatih GÖKDAĞ
  2. Osman KAYAER
  3. Hıdır YILDIRIM

Denetleme Kurulu Yedek Üyeler

  1. Murat EROL
  2. Dr. Mehmet SILAY
  3. Vural KAYA

Haysiyet Kurulu Asil Üyeler

  1. Prof. Dr. Mustafa ORÇAN
  2. Ahmet ŞENOL
  3. Caner ARABACI

Haysiyet Kurulu Yedek Üyeler

  1. Osman GÜZELGÖZ
  2. Mustafa ÖZÇELİK
  3. Fatma Gülşen KOÇAK
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Kış hastalıkları, geçmeyen öksürük... Baş etmek için bu yöntemi deneyin!

Kış hastalıkları, geçmeyen öksürük... Baş etmek için bu yöntemi deneyin!

Mevsim değişikliği ile birlikte artış yaşanan hastalıkların başında öksürük geliyor. Her yaş grubunda sıkça görülen inatçı öksürüğün çaresi mümkün. İşte o yöntemler...

5 ay önce
Hakan Fidan'dan Brüksel'de diplomasi trafiği!

Hakan Fidan'dan Brüksel'de diplomasi trafiği!

Bakan Hakan Fidan, Brüksel'de bugün yapılacak olan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile bir araya geldi.

5 ay önce
Antalyalının yazı bitmiyor! Kasım ayında sörf yaptılar

Antalyalının yazı bitmiyor! Kasım ayında sörf yaptılar

Antalya’nın Alanya ilçesinde sahile inen bir grup, 24 derece sıcaklığındaki denizde 6 saat boyunca sörf yaparak denizin tadını çıkardı.

5 ay önce
Yorumlar

ad image